Pesë qendrat e financuara nga Ministria për Punë, Integrim dhe Çështje Sociale të landit NRW, me funksionin e veçantë shërbyes në fushën e punës antidiskriminuese mbështesin personat e prekur në fushën e punës antidiskriminuese në rastin e disfavoreve individuale dhe strukturore dhe angazhohen për barazi. Ato janë pika referuese shërbimi të orientuara praktikisht si për individë të veçantë të prekur, ashtu edhe për të punësuar në punën anti-raciste. Në fushën e detyrave bëjnë pjesë:   

  • Ndihmë e veçantë individuale dhe këshillim ligjor për njerëzit e prekur nga diskriminimi
  • Seminaret sensibilizuese, ndër të tjerash lidhur me temat Racizmi dhe Diskriminimi, si edhe mënyra e të sjellurit me to 
  • Vënia në gatishmëri e literaturës dhe materialeve për profesionistët dhe të angazhuarit në punën antiraciste 
  • Trajnimi i profesionistëve
  • Eksplorimi i fushave të diskriminimit
  • Zhvillimi i publikimeve relevante të praktikës
  • Konsultime profesionale dhe politike 
  • Puna lidhëse dhe ajo publike


Faqe e përbashkët e internetit: www.nrwgegendiskriminierung.de


Informacione të tjera në lidhje me projektet e veçanta antidiskriminuese do t’i gjeni këtu:

Pädagogisches Zentrum Aachen e.V.
Gleichbehandlungsbüro
Mariahilfstr. 16
52062 Aachen
Telefon:+49 241 40 17 77 8
FAX:+49 241 49 00 4
E-Mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
Internet: www.gleichbehandlungsbuero.de

Planerladen e.V.
Schützenstraße 42
44147 Dortmund
Tel. 02 31 / 88 20 700
Fax: 02 31 / 88 20 701
E-Mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
Internet: www.integrationsprojekt.net – www.planerladen.de

Anti-Rassismus Informations-Centrum, ARIC-NRW e.V.
Friedenstr. 11, 47053 Duisburg
Tel: +49 203 28 48 73
Fax: +49 203 93 57 466
E-Mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
Internet: www.aric-nrw.de

AntiDiskriminierungsBüro (ADB) Köln
Öffentlichkeit gegen Gewalt e.V. (ÖgG)
Berliner Straße 97-99
51063 Köln
Fon: 0221 964 76 300
Fax: 0221 964 96 709
E-Mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
Internet: www.oegg.de

Antidiskriminierungsbüro Südwestfalen
Heidenbergstr. 1c
57072 Siegen
Telefon (0271) 3175745
E-Mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. 
Internet: www.vaks.info – www.mediathek-siegen.de